Autorendist

Midagi sellist?

Rendiauto on meie jaoks oluline ja valituks sai Volkswagen Sharan (or similar), sest üks selline oli meie eelmine pereauto. Lastega pere jaoks ideaalne sõiduvahend! Siiski tuleb olla valmis selleks or similar variandiks. Noh, näiteks Touran ei ole sama klassi auto, kuna meile on oluline ka mugavas suuruses pagass, et sinna lisaks kohvritele mahuks käru. Selle super hüper mahtuniversaali saame vahendusfirma kaudu, sest ükski rendifirma minu päringute peale ei pakkunud võimalust Lissabonist auto võtta ning jätta kaks nädalat hiljem Málaga lennujaama. Olgu, ma saan aru, mis lisakulutusi see rendifirmale võib tekitada, lihtsalt mõnikord on kohe selline ümbermaailmareisi plaan ja autot on hädasti vaja. Mis on samas natuke veider, et me siiski auto saame- kui autosid ei oleks, on arusaadav, et keegi meile autot ei paku. Aga et vahendusfirma kaudu on olemas ja saab autoga üle piiri sõita JA jätta sinna teise riiki…?

Nagu me teame on Portugal ja Hispaania Euroopa Liidu liikmesriigid, ka Eesti on, mille juhilube me omame, mis tähendab, et piiriületus ei tohiks olla probleem, meie juhiload on mõlemas riigis aktsepteeritud ning autol saab olema kindlustus. Juhilubade kohta ma uurisin varem igaks juhuks, et üllatusi ei tuleks- firma, mille kaudu auto rendime paistab olevat USA päritolu, mistõttu hirmutas sealne rahvusvalhelise juhiloa nõue. Meid seekord see nõue ei puuduta. Küprosel me sõidame ka oma sünnimaa juhilubadega, lihtsalt me siin mingit piiriületust igapäevaselt ei tee.
Selle autorendiga me venitasime ka üsna pikalt. Ma googeldasin erinevaid variante, et kuidas ikka saaks ühe autoga kogu reisi tehtud. Muide oli ka üks firma, mis nagu sobiks, aga sealjuures ei sobinud meile pakutud auto. Me küll soovisime suurt ja mugavat, aga me ei tahtnud manuaalkäigukastiga autot. Nõnda ma siis jätsin selle sinnapaika, vist juhuse või õnne hooleks. Nojah, ühe sellise manuaalkäigukastiga me siiski lõpuks saame, sest automaadiga muutusid hinnad hetkega väga krõbedaks ja tahaks ikka reisi nautida, mitte sõidetud kilomeetreid rahasse arvutada(võib-olla polegi nii halb idee kilomeetreid rahasse arvutada, siis tundub päevane summa ka väiksem). Pakkumise vähesus on vist seotud ka lihavõtete perioodiga. Tulnuks varem tegutseda, on ainus nõuanne endale. Siiski-siiski, kuni autot käes pole ja on kindel, et saame selle oma soovitud tingimustel, ei julge väga valjult hõisata ka rohkem. 

Foto on pixabay.com valikust

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s