Nädalavahetus

Mul on toad korras, lauad puhtad üleliigsetest asjadest, küünlad põlevad ja hea on olla. Illi läks Sofia ja Nicolasega kontorisse Danieli koolimaterjale välja printima. Õpetaja saatis seekord materjalid natuke hiljem, seega ei saanud varem minna. Daniel ja Mikk on naabrilastega all rattaga sõitmas, peitust mängimas või sipelgaid uurimas, igatahes on nad seal ja toimetavad kambas. Daniel on alles viiene, kuid mäletan oma lapsepõlvest, kui suur vabadusetunne tekib, kui saad vanemate lastega koos ilma järelvalveta toimetada. Loomulikult on Mikk ja meie naabrite lapsed väga tublid ja hoiavad noorematel silma peal.

Pühapäeva õhtuti saan rahulikult muusika saatel uude nädalasse end lülitama hakata. Iga nädal on nüüd erinev- Mikk kuni üheksanda juunini kooli ei lähe, õpib Zoomis nagu Danielgi. See on nii uskumatu, et ainult kolm nädalat on kooli lõpuni! Ja loodetavasti veidi üle kuu meie Madriidi kolimiseni!

Meil oli lahe nädalavahetus. Tegime filmiõhtu. Esimesena vaatasime Day after tomorrow ja sinna otsa pooleldi Interstellar- esimene film ok, teine äärmiselt huvitav. Mis sest, et oleme kumbagi filmi juba vähemalt viis korda vaadanud. Laupäeval vaatasime viimase filmi lõpuni ning läksime St Raphaeli juurde randa, oleme enda jaoks selle koha nüüd avastanud – varem käisime Costase juures alati, aga Crestis(St Raphael Hoteli juures asuv waterspordi keskus) saab rentida lisaks jette ning oleme kahel nädalavahetusel käinud seal. Nendel on kogu muu veearmastaja kraam ka olemas ning SUP’i oleme iga kord rentinud. Järgmise tuulega rendime sealt purjelaua varustuse ka, pidavat päris hea ja uus kama olema. We’ll see 😉 Päris hoolega oleme mööda saart erinevaid veespordikeskuseid avastanud-katsetanud. Igatahes, õhtu hakul käisime promenaadil ratastega sõitmas ja maisi söömas. Ostsime isegi suhkruvatti, mida lapsed said esimest korda peaaegu aastapäevad tagasi, seega tundus nagu ok seda osta. Sai otsa teine päris kiirelt 😀 Eile õhtul me vaatasime mingit komöödiat, mis oli päris asjalik film tegelt.. Ma ei mäletagi mis selle nimi oli. Ja Waterworldi vaatasime ka.. äkki neljapäeval. See film mulle meeldis, sellised huvitavad ja teistmoodi reaalsuseteemalised filmid mulle meeldivad. Ja mingid huvitavate keerdudega pangaröövi või muud vargusega seotud filmid ka 😀 Waterworld meenutas Mortal Engines, mis mulle ka meeldis, vaatasin seda kohe kaks korda. Peakski veelkord vaatama 😀 . Mitte, et mul meeletult oleks aega filme järjest vaadata, me lihtsalt õhtul vahel paneme käima, vaatame kui jõuame. Kui lõpuni ei jõua vaadata, jätkame mingil muul päeval, enam-vähem on ju meeles kuhu pooleli jäime ning Netflixis pole üldse meenutada vaja eks. Vahel on tegelikult siiski tarvis meenutada, et mis film see nüüd viimati pooleli jäi, sest noh, elu ja pea on igasuguseid muid asju täis. Nädalavahetusest tahtsin kirjutada… Sup’iga oli seekord veel eriti mõnus, kuidagi selline vee peal heljumine ja vahepeal edasi liikumine ning lainete püüdmine on mu lemmik! Danieliga koos tiirutasime. Üle-eelmine nädal õpetasin talle suppamise selgeks ning sain ise räpsepistmes vaadet nautida, tegime peatusi ja kastsime end vees. Daniel on nii tubli, hüppab sügavas vette ja hirmu ei tunne, kui keegi tema läheduses on. Hiljem käisime saiaonu juures lahmajune ostmas, meie nädalavahetuse lemmik eine! Saiaonu kõrval on kohe lihaonu, kellelt võtsime lamb kofta jaoks hakkliha, mida küpsetasin täna ning vürtsikaid kanakintse esmaspäevaks. Ühed parimad falafelid on saiaonust mõne putka kaugusel ja no need to say, et neid ostsin ka 🙂 need ja lahmajunid pistsime kohe pintslisse. Saiaonu ja lihaonu on araabia päritolu poepidajad ning oleme aastaid nende kraami ostnud.

Alustasin tänast päeva joogaga, tundsin et selg on kange, kuna veetsin öö Nicolase kõrval. Ta ikka ärkab öösiti ja tahab, et oleksin tema juures, tavaliselt kuni ta uinub. Keset ööd jään siiski tema juurde magama hetkest, kui pea patja puutub. Et siis taaskord hommikul kangena ärgata. Pärast joogat oli näos meeldiv õhetus ja kehas värske energia. Päeval käisime Troodose mäel matkarajal. Istutasime söödud õunadest viis seemet ning loodetavasti kunagi tagasi minnes on need ka kasvama hakanud 😀 Kuna Nicolas jäi autos magama, lugesin ma teda valvates mõned leheküljed Malcolm Gladwelli raamatust ‘Outliers- The Story of Success’ mõned leheküljed.. Ehk jõuab see raamat juuni kuu raamatute nimekirja 🙂 Kodus oli Danielil ja Sofial Illiga lugemistund ning lisaks pool tundi telefoni aega, tegin samal ajal süüa. Üsna rahulik päev on olnud, kuid hetkel on kell juba pool kümme õhtul ning Mikk ja Daniel vaatavad endiselt raamatuid samal ajal kui Sofia ja Nicolas Legodega ehitavad.

Päike paistis silma
Vahepala aeg! Õunasüdamed said mulda pandud 🙂
Kaunis vaade
Daniel maailma äärel
Siia saidki sõunasüdamed mulda pandud
Varem oleme lepatriinusid käbides pesitsemas näinud, nüüd nägime ka sambliku sees!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s